2010 m. balandžio 2 d., penktadienis

Diskutuokime virtualiai



Diskusijų forumas (dar vadinamas interneto forumu) - vienas iš bendravimo virtualioje erdvėje būdų. Jis sujungia žmones, turinčius bendrus pomėgius, į vieną bendruomenę ir suteikia galimybę susirasti virtualių draugų visame pasaulyje, pasidalinti su jais savo žiniomis, idėjomis, mintimis - diskutuoti.


Vieni diskusijų forumai yra universalūs - turi atskiras skiltis kaip Laisvalaikis, Gyvenimo būdas, Politika ir pan., todėl galima diskutuoti įvairiomis temomis. Prie universaliųjų galima priskirti diskusijos.lt, diskutuok.lt. Tuo tarpu kituose interneto forumuose diskusijos vyksta viena bendra tema. Pavyzdžiui, jei domitės automobiliais, galite prisijungti prie automobiles.lt, autoklubas.net, autoplius.lt arba pasirinkti tam tikrų automobilių modelių kaip Honda, Porsche forumus, tačiau ir juose dažnai galima rasti skiltis Bendra, Apie viską.


Diskusijų forumų privalumai:


1. Kiekvienas forumas turi bendrų temų skiltis, todėl galima lengviau rasti sau patinkantį diskusijos objektą.


2. Kiekvienas prisijungęs narys gali pats sukurti naują temą ir pradėti diskusiją.


3. Narių žinutės išsaugomos, todėl išlieka vertinga informacija.


4. Šiuo metu pamiršta diskusijos tema ateityje gali būti pratęsta.


5. Forumų nariai dažniausiai neskelbia savo asmeninių duomenų, tad bendraudami virtualiai gali susidaryti nuomonę apie vienas kitą tik iš diskusijų.


6. Susirasite bendraminčių.


Interneto svetainė big-boards.com pateikia didžiausių pasaulio interneto forumų sąrašą. Pagal ką nusprendžiama, kur daugiausia diskutuojama? Galima pasirinkti: pagal narių skaičių, apsilankymų ar parašytų žinučių skaičių. Jei pasirinktume paskutinį variantą, tai big-boards.com pateiktų tokią statistiką:


1. Gaia Online

2. 4chan (tiems, kam įdomi japonų kultūra)

3. d2jsp (žaidimo diablo 2 gerbėjams)

4. IGN boards (video žaidimai)

...

7. Jogos (brazilų video žaidimų forumas)

...

11. Doctissimo.fr

...

14. PBNation (dažasvydis)

15. VW vortex forums (automobilių mėgėjams)


Gaila, bet ši svetainė nepateikia jokios informacijos apie Lietuvoje esančius diskusijų forumus, tačiau galima rasti kaimyninėje šalyje Estijoje vyraujančius tokio pobūdžio puslapius. Bet jei norisi diskutuoti lietuvių kalba, galima išskirti Lietuvai priklausančias svetaines: jau minėti diskusijos.lt ir diskutuok.lt, taip pat biteplius.lt, linksmas.net, draugas.lt, supermama.lt ir kt.


Svarbiausia nepasimesti tarp didelio forumų pasirinkimo: išsirinkite tai, kas jus labiausiai domina ir kokia tema norėtumėte diskutuoti. O tada mėgaukitės diskusija! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą